duminică, 29 ianuarie 2012
Filosofia femenista
21:00
Popov Stefan
3 comments
Exista o prejudecata sau poate o realitate in legatura cu imposibilitatea femeiei de a face filosofie. Totusi argumentele sau pseudoargumentele pentru sustinerea acestui fapt se indica chestia ca in istoria filosofiei n-a existita nici o femeie filosof, si nici un filosof n-a forbit un gînd bun despre femeie. Gîndirea femeiei a fost aruncata undeva in zona intuitiei, ea fiind incapabila de o analiza logica, prin urmare n-ar avea ce cauta in filosofie. Este acest lucru o realitate sau este vorba de niste prejudecati de ordin cultural? Este posibil ca o femeie sa faca filosofie sau nu? Sau cel putin are nevoie de o face? Aceste sunt doar citeva din intrebari la care membrii clubului Agora au incercat sa le raspunda.
3 comentarii:
In lume sunt si femei filozof;ca nu au ajuns marete asta e alta treaba.Oricum articolul postat e de apreciat
Problema nu ar consta doar: dacă femeia poate sau nu să facă filosofie, ci care sunt dimensiunile realităţii pe care bărbaţii ifilosofi nu au fost sensibili. Problemel masculine sunt într-o anumită măsură mai specifice decît cele femenine. Într-o oarecare măsură, gîndirea este o continuitate a corpului nostru. Tocma de aceea aş fi destul de mult interesat să lecturez o interpretare a lui PLaton, Aristotel, sau Habermas, sau chiar o istorie a filosofiei scrisă de pe poziţii feministe
Asa este Camelia, daca ele nu au ajuns marete si cunoscute, nu inseamna ca nu au fost sau nu sunt. Dupa parerea mea, ceea ce s-a spus in video, in legatura cu faptul ca barbatii pot ajungela iluminarea, iar femeia nu sau sub un procentaj destul de scazut, insa nu trebuie pierdut din vedere faptul ca avem sanse egale, chiar daca femeia e axata pe INTUITIE, iar barbatul pe LOGICA. Cred totusi ca cele doua se intrepratund, fiecare putandu-ne "defeminiza" sau "demasculiniza". Rationalul se afla in fiecare dintre noi, conteaza doar cum il nuantam si modelam astfel incat sa ajungem la produsul final mult asteptat, totul depinde de felul in care privim problema. Interesant articol. ;)
Trimiteți un comentariu