joi, 29 iulie 2010

Prostia

Citeva cuvinte despre... 

Se pare ca conditiile meteorologice nefavorabile nu-i impedica pe unii din membri clubului "Agora" sa se deplaseze la intilnirile acestuia. Daca sedinta precedenta membrii clubului aveau sa infrunte ploaia pe drum, de data aceasta trebuia sa reziste in fata Soarelui la o temperatura de 36c iar aceasta numai pentru a se "nauci" putin cu probleme de filosofie.

Tema intilniriia a fost una ce ne afecteaza pe toti mai mult sau mai putin, o chestie pe care preferam s-o tinem inchisa dupa dinti, astfel ca la aceasta intilnire am hotart s-o eliberam, pentru a vedea ce forma si dimensiuni are aceasta chestie.
O calitate, un defect sau poate chiar o virtute omeneasca, prostia ramine cea mai stinjenitoare si rusinoasa calitate, dar in acelasi timp o cautam in permanenta pentru a ne indulci viata.
Sumind toata activitatea umana pe parcusul vietii, observam foarte lesne, ca omul datoreaza cel mai mult prostiei decit intelepciunii, cu toate ca nu doreste sa recunoasca. Oricum nu avem cum evita aceasta calitate. Daca respingem de a ne atribui actele noastre prostiei, atunci prin aceasta subintelegem ca ne calificam drept intelepti si ca facem lucruri rationale sau de valoare, iar acest orgoliu este insasi un act de prostie. Deci omului nu-i ramine nimic altceva decit sa recunoasca sincer ca e prost, iar actiunile sale prostesti sunt rezultatul acestei calitati.
O discutie care incearca sa defineasca actul prostiei, cineva califica prostie ca fiind o greaseala, altul - ceva ridicol, pentru altcineva un act lipsit de sens sau fond etc. Este evident ca prostie este mai mult sau mai putin si o chestie relativa, in dependenta de normele si valorile societatii. Astfel ca timp de 2 ore de discutie s-a incercat sa elucideze fenomenul prostiei in genere, cu toate ca in final prostia a ramas la fel prostie. Iar viata umana isi continua sensul.
Dupa concentrare grea asupra acestei probleme, clubul filosofic "Agora" a hotarit sa-si relaxeze neuronasii plecind cu totii la un concert de muzica simfonica.

Mai multe detalii vizionati citeva mici fragmente din discutia sedintei.

Prostia from Agora Club on Vimeo.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews