joi, 29 decembrie 2011

Istoric şi activităţi


Clubul filosofic Agora a fost creat şi lansat la 3 iulie 2010, ora 17.03 de un grup de tineri, în colaborare cu Asociaţia pentru Filosofie din Moldova şi A.O. “Predă Deştept”.
Proiectul de crearea clubului filosofic vine cu scopul de a compensa industria
divertismentului şi a culturii de consum, susţinerea şi dezvoltarea ramurei intelectuale şi culturale, cultivarea filosofiei în câmpul cognitiv al personalităţii, materializarea potenţialului filosofic al membrilor clubului, dezvoltarea intelectuală şi stimularea gândirii critice şi, nu în ultimul rând, crearea unui laborator şi pepeniere filosofice, spre formarea unei şcoli autonome de gândire.
Este de remarcat faptul că clubul filosofic Agora este primul club de filosofie din R. Moldova înregistrată ca organizaţie neguvernamentală, ce are scopuri şi obiective bine definite pe termen lung, cu o structură organizaţională şi cu membri stabili, precum şi primul club de filosofie autonom faţă de o anumită instituţie de învăţământ.
Clubul Agora nu reprezintă o mişcare ideologică sau o confesiune religioasă, nici nu aparţine unui partid politic sau unui alt tip de organizaţie satanică. Reprezentăm Logos-ul, facem filosofie, şi ne refugiem de sub tutela culturii de masă.
Pentru realizarea scopurilor menţionate, clubul filosofic Agora organizează sistematic un şir de activităţi:
  1. Publicatii periodice
  2. Dezbateri filosofice
  3. Dialoguri filosofice
  4. Seminare
  5. Forum online de filosofie
  6. Seri culturale
Clubul urmăreşte pe viitor să-şi lărgească sfera de activităţi, cum ar fi: conferinţe la nivel naţional, elaborarea unor cercetări în domeniul filosofiei sociale, filme documentare filosofice etc.

La 16 decembrie 2011 a avut loc congresul de constituire a Clubului Filosofic Agora ca organizatie juridică neguvernamentală.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews