vineri, 5 august 2011

Frica in existentialism


Opinina comuna a omului in privinta fricii, este considerata o calitate entropica, daunatoare, vatamatoare etc., reprezentind defapt caracterului omului slab... Rareori este relevata si scos in evidenta necesitatea fricii si functia acesteia in realizarea conditiei umana. Cum mereu filosofia prefera abordarea unui subiect multelateral aspectual, scotind in evidenta spre lumina tocmai partile cele mai obscure si profunde esente a unor concepte sau subiecte ce stau in ascudere de simtul si perceperea opiniei comune, a incercat si in aceasta sedinta tocmai abordarea frici in toate ipostazele sale posibile, in special necesitatea fricii, pentru cunoasterea existentei autentice sau cunoasterea sinelui, or numai prin intermediul fricii poti avea senzatia ca viata este traita cu adevarat, caci opus fricii - confortul, ucide omul.
Expun spre vizionare segventa al abordarii fricii in existentialism, tocmai perspectiva care acorda un alt statut conceptului de frica.


5 comentarii:

Solidaster spunea...

Salut.Eu nu cred ca frica caracterizeaza oamenii slabi.
Frica,poate apare si in urma unui abuz fizic sau soc puternic.Daca erai sigur pe tine,puternic, curajos,inainte de un abuz,devii contrariu dupa savarsirea acestuia.Si in conceptia mea mai exista o frica,o frica spirituala,care face bine sufletelor noastre...frica sau respectul pe care il datoram...lui Dumnezeu.
Ca in toate lucrurile exista frica constructiva-cea care te inspira sa urci si
frica distructiva,cand ai parte de un soc sau abuz.
O zi placuta.:)) Parerea mea.Suntem aici sa ne spunem parerile ...nu?

Popov Stefan spunea...

Cu siguranta avem o multitudini de genuri ale fricii, generate de o sumedenie de situatii si contexte... Evident si sigur exista frici constructive si frici distructive... In video de mai sus, este prezentat tocmai aceasta latura a necesitatii a fricii si cum poate ea in unele cazuri sa fie necesara si eficienta... ;) Tot pe aici pe forum se mai discuta un suibiect in legatura cu frica... Un alt gen de frica...
http://agorasophie.forummo.com/t18-frica-de-a-exista?highlight=frica
Va puteti crea un cont pe forum si participa la discutii. Cele bune ;)

Solidaster spunea...

Ok.Multumesc de invitatie.O seara placuta.:))

Maria spunea...

De obicei de ce ti-e frica, nu scapi ! Asta in loc de incurajare :)

Reclame spunea...

Una din cea mai puternica emotie care intr-adevar merita analizata.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews